Over Beekman Osteopathie

Alfons Beekman

Ik ben Alfons Beekman. In 1980 startte ik als Fysiotherapeut in Epe (Gld.). Naast de normale fysio-praktijk heb ik 23 jaar gewerkt met spastisch-lichamelijk gehandicapten in verschillende woonvormen, gymnastiek gegeven aan verstandelijk gehandicapten, sensomotorische training gegeven in de praktijk en in het speciaal-onderwijs. Meerdere opleidingen in de sensomotoriek en een verkenning van de haptonomie hebben me verder ontwikkeld.

Een eerste professionele verbreding, omdat ik iets met “onbewuste houding beïnvloeding” wilde doen was  podoposturale therapie. Hierbij probeert je met behulp van sturende zooltjes de houding te beïnvloeden. Dit bracht mij in contact met een meer totale (holistische) kijk op de mens en zijn lichaam. Vooral het subtiele kijken en voelen was bijzonder en veranderde mijn kijk op het behandelen van klachten. Ik ging steeds vaker en sneller andere regio’s behandelen dan de locatie van de klacht en kreeg betere resutaten  en dus meer voldoening in mijn werk. Door een ervaring van vrienden die een huilbaby hadden laten behandelen door een osteopaat ben ik me daarin gaan verdiepen. Het osteopatisch model  paste helemaal in mijn denkwijze. In 1996 begon ik dan ook, met veel enthousiasme , met de 5-jarige opleiding van de Internationale Academie voor Osteopathie te Gent. Na deze opleiding heb ik nog 3 jaar besteed aan een onderzoek in het kader van het afstuderen.

In 2001 begon ik met de osteopathiepraktijk. Het was een sprong in het diepe waar ik nooit spijt van heb gehad. Osteopathie heeft mijn cliënten en mezelf veel gebracht. Vooral het leren als osteopaat te denken en handelen is erg waardevol.

Wat is dit osteopatisch denken?

Scroll naar boven